wie treden er op als herstelcoach

Het proces van herstelcoaching bij letselschaden is ontwikkeld door Francie Peters. Zij is de initiatiefneemster van de pilot herstelcoaching die in 2007 is gestart.

de Bureaus werkt samen met de volgende herstelcoaches: 

Ellen van den Berg
Nelleke van Heeswijk
Kim Kraal

Ellen van den Berg herstelcoach

Na afronding van mijn hbo-studie Personeel & Arbeid ben ik bij verschillende organisaties als P&O’er werkzaam geweest, onder andere bij een letselschadebureau. Vanuit mijn P&O-achtergrond zag ik meerdere raakvlakken met het arbeidsdeskundig werkveld. De combinatie van letselschade en arbeidsdeskundig werk maakte mij nieuwsgierig, waardoor ik de opleiding tot arbeidsdeskundige ben gaan volgen. Ieder mens is uniek en dat geldt dus ook voor iedere nieuwe opdracht. Daar ligt voor mij persoonlijk steeds weer de uitdaging. Ik wil graag concreet en praktisch bezig zijn, waarbij het de kunst is om oog te blijven hebben voor de belangen van alle betrokken partijen.

herstel@debureaus.nl

Kim Kraal herstelcoach

In 2013 heb ik de bacheloropleiding Psychologie afgerond in de richting van Kinder- en Jeugdpsychologie. In 2014 heb ik de masteropleiding Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie afgerond. Gedurende deze masteropleiding ben ik werkzaam geweest bij een vrijgevestigde psychologenpraktijk. Hier heb ik ervaring opgedaan in het werken met kinderen en jongeren met uiteenlopende psychologische problemen en heb ik tevens de Basisaantekening Psychodiagnostiek NIP behaald. Sinds 2015 ben ik werkzaam bij de Bureaus en heb ik kennis gemaakt met het werkveld van de herstelcoach. Als psycholoog en als herstelcoach werk je met en voor mensen en ben je erop gericht mensen te helpen hun kwaliteit van leven te verbeteren. Waar een psycholoog zich veelal richt op het verleden, richt een herstelcoach zich op het heden en de toekomst. Juist dit verschil in werkwijze spreekt mij erg aan.

herstel@debureaus.nl

Nelleke van Heeswijk herstelcoach

Denken buiten de kaders van het wellicht  mogelijke, zoeken naar de oplossingen in het schijnbaar onmogelijke. En op die manier mensen weer in hun kracht mogen zetten. Nieuwe uitdagingen geven en nieuwe kansen bieden. Dat is wat mij als herstelcoach aantrekt.

herstel@debureaus.nl