Wat is Herstelcoaching

Je hebt een traumatische ervaring meegemaakt en ziet even door de bomen het bos niet meer. Bijvoorbeeld doordat de schaderegeling maar niet wordt afgewikkeld, doordat je verdriet maar niet over gaat of doordat je herstel stagneert. Wat nu? Als je kiest voor begeleiding door een herstelcoach, dan kies je voor je eigen oplossing. Herstelcoaching gaat er namelijk van uit dat jij zelf het beste weet wat je nodig hebt om te herstellen. Niet een ander, maar jijzelf weet uiteindelijk waar je het meeste bij gebaat bent!

‘Leuk’, denk je wellicht, ‘maar op dit moment is duidelijk dat ik er zelf niet uit kom!’ Dat snapt de herstelcoach natuurlijk ook. Vanaf het moment dat je je problemen bespreekt met de herstelcoach, helpt deze je om de herstelmogelijkheden op een rijtje te zetten. Samen met je coach bekijk je welke oplossing het meest bij jouw herstel past. Uiteindelijk maak je zelf de keuze welke oplossing het wordt. Je herstelcoach zal je dan kritische vragen gaan stellen om te testen of de door jou gekozen oplossing ook echt gaat werken.

tandwiel250px

Hij zal je bijvoorbeeld vragen om zo concreet mogelijk aan te geven welk effect je verwacht van de door jou gekozen behandeling of andere oplossing en ook binnen welke termijn je die effecten verwacht. Dat doet de herstelcoach omdat het belangrijk is dat je zelf ook echt in je oplossing gelooft. Kies je voor een oplossing met de instelling ‘baat het niet, dan schaadt het niet’, dan moet je er niet aan beginnen, want dan is de kans groot dat het niet gaat werken.